Yakstaven / botten

Heb je genoeg van kauwspeelgoed dat binnen een dag kapot gaat of gevaarlijke splinters achterlaat? Ontdek de  veilige keuze met Yakstaven en Botten. Ons yakstaaf assortiment biedt niet alleen urenlang kauwplezier, maar beschermt ook het welzijn van je lieve beestje.

Lees meer

Wat zijn Yak botten?

Yakstaven en botten zijn unieke kauwsnacks gemaakt van natuurlijke yakmelk, samen met een vleugje limoensap en zout.

Yak botten staan bekend om hun hardheid en LANGEEEE kauwplezier, ideaal voor honden van alle leeftijden en maten, van pups tot volwassen honden en, ja ook de oudjes!

Deze heerlijke hondensnacks ondersteunen niet alleen de tandhygiëne door tandplak en tandsteen te verminderen, maar zijn ook een gezonde bron van eiwitten en calcium. Goed voor sterke botten! 😉

Hoe wordt een Yakstaaf gemaakt?

Het maken van yakstaven begint met het koken van yakmelk, waaraan vervolgens een kleine hoeveelheid limoensap en zout wordt toegevoegd om de melk te laten stremmen.

Daarna wordt het gescheiden van water en vervolgens geperst in jute, waarvan de afdruk vaak nog terug te vinden is op de yakstaven.

Dan worden zo gerookt of voor langere perioden in de zon gelegd. Dit geeft de onweerstaanbare smaak aan de yakbotten!

Hierna een kwaliteiten controle en op naar de lieve honden!

De voordelen van Yakstaven

  1. Veiligheid voorop: Geen risico meer op gevaarlijke splinters die jouw hond kunnen verwonden.
  2. Gezonde tanden: Helpt bij het verminderen van tandplak en houdt de tanden van je hond schoon en gezond. En is ook nog eens een glutenvrije snack!
  3. Lange kauwduur: Garandeert urenlang kauwplezier zonder snel te verslijten.
  4. Voedzaam: Rijk aan eiwitten en natuurlijke ingrediënten voor een gezonde snackkeuze. En het is een graanvrije snack!
  5. Hypoallergene snack: Ideaal voor honden met voedselgevoeligheden of allergieën.

Hoe groot moet de Yakstaaf zijn?

Nu wil je graag een yak bot kopen maar hoe weet je welke formaat je nodig heb? Geen zorgen! Hieronder vind je een snel overzicht:

  • S: 8 x 2 cm – 28-38g (honden tot 5kg)
  • M: 12 x 2 cm – 80-100g (honden van 5 tot 10kg)
  • L: 14 x 2,5 cm – 120-130g (honden van 10 tot 25kg)
  • XL: 16 x 3 cm – 200-220g (honden van 25 tot 40+kg)

Dit is gebaseerd op onze Yoekl yak staven, maar we beschikken ook over andere yakstaven van andere goede merken zoals Yakka’s!

De maten zijn bijna identiek! Dus je kunt gewoon van deze tabel uitgaan!

Yak bot bijna op? Hier een oplossing! 

Wanneer je hond de yakstaaf bijna op heeft kun je deze in de even snel een minuutje in de magnetron opwarmen (max 1 min!). Laat het yak bot uit de magnetron even afkoelen, anders verbrand de binnen kant van de bek. Wanneer afgekoeld kan hij de klus klaren!

Haal jouw Yakstaaf bij Petfactor!

Bij Petfactor begrijpen we het belang van duurzaamheid en kwaliteit, en willen daarom alleen het beste spullen bieden voor honden maar ook in de service!

Daarom bieden we snelle verzending, uitstekende klantenservice, en een flexibel retourbeleid om jouw winkelervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Met een overheerlijk yakbot kies je voor een product dat veiligheid, plezier, en gezondheid voor jouw huisdier garandeert.

Ontdek het verschil dat kwaliteit kan maken. Kies voor de Yakstaven en botten van Petfactor – waar elke traktatie een stap is naar een gelukkiger en gezonder hondenleven.

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01