Likmatten voor de hond

Ben je op zoek naar een manier om je hond bezig te houden terwijl je belangrijke taken uitvoert of gewoon een rustige avond wilt doorbrengen? Dan zijn de likmatten voor honden een uitstekende oplossing. Ze geven je viervoetige vriend iets om te doen en verminderen stress met dit hondenartikel.

Lees meer

Wat zijn Likmatten?

Likmatten zijn speciaal ontworpen matten voor honden waarop eetbaar materiaal, zoals pindakaas, nat hondenvoer of yoghurt, kan worden uitgesmeerd. Deze matten zijn bedoeld om het natuurlijke likken bij honden te stimuleren, wat kalmerend en rustgevend werkt.

Wat kun je met Likmatten?

Likmatten zijn niet alleen perfect voor het vermaken van je hond, ze zijn ook geweldig voor het verminderen van stress en angst. Ze kunnen ook nuttig zijn om snel etende honden langzamer te laten eten. Bovendien kunnen ze worden ingezet als een beloning tijdens trainingssessies.

Soorten Likmatten

Gladde Likmatten

Deze likmatten hebben een glad oppervlak waar je de lekkernijen op kunt smeren. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en meestal vaatwasserbestendig.

Geribbelde Likmatten

Dit type likmat heeft ribbels en inkepingen die helpen om de voedselstukjes vast te houden en maken het een beetje moeilijker voor je hond om alles op te likken, wat zorgt voor extra stimulatie en vermaak.

Waarop letten bij het kopen van Likmatten

Materiaal

Zorg ervoor dat de likmat gemaakt is van voedselveilig, BPA-vrij materiaal dat duurzaam genoeg is om bestand te zijn tegen intensief likken.

Formaat

Het formaat van de likmat moet passen bij de grootte van je hond. Een te kleine mat voor een grote hond zou niet veel uitdaging bieden en zou te snel leeg kunnen zijn.

Vaatwasserbestendigheid

Voor gemakkelijk schoonmaken, zoek naar een likmat die vaatwasserbestendig is.

Conclusie

Kortom, likmatten zijn een geweldige aanvulling op de speelgoedcollectie voor je hond. Ze vermaken je hond, verlagen stress en kunnen zelfs nuttig zijn tijdens trainingssessies. Let bij de aankoop op het materiaal, formaat en of de mat vaatwasserbestendig is. Bekijk ons aanbod aan likmatten en ontdek de perfecte voor jouw hond vandaag nog.

Petfactor B.V. - KVK 84269510 - Bellstraat 7, 3861 NP, Nijkerk