Puppy shampoo

Als trotse eigenaar van een nieuwe puppy wil je natuurlijk alleen het allerbeste om de verzorging van je hondje. Een belangrijk onderdeel van je puppy’s verzorging is zijn badroutine. Kies voor de milde, effectieve reiniging van een kwaliteitsvolle puppy shampoo.

Lees meer

Wat is een Puppy Shampoo en Wat Kun je met Puppy Shampoo?

Een puppy shampoo is speciaal ontworpen voor de zachte huid en vacht van een jonge hond. Deze shampoo’s bevatten minder agressieve chemicaliën dan gewone volwassen hondenshampoos.

Je kunt een puppy shampoo gebruiken om je puppy schoon, fris en vrij van geurtjes te houden, terwijl je zijn huid en vacht in topconditie houdt.

Soorten Puppy Shampoo

Er zijn diverse soorten puppy shampoo’s op de markt met elk hun eigen specialiteit en voordelen.

Zeep

Waar de meeste eigenaren naar zoeken is een hondenzeep die mild, zacht en puppyvriendelijk is. Puppy zeep is ideaal voor dagelijkse of wekelijkse baden, omdat het zacht is voor de huid en vacht.

Conditioner

Na de zeep, is een goede conditioner nodig om de vacht weer zacht en glanzend te maken. Deze soorten puppy shampoos bevatten meestal vochtinbrengende ingrediënten zoals aloë vera of havermout, die helpen om de huid gehydrateerd te houden en het haarkleed glanzend te maken.

Anti-klit

Als je puppy een lange vacht heeft, zul je er baat bij hebben om een anti-klit shampoo te gebruiken. Anti-klit shampoo’s bevatten speciale ingrediënten die helpen om klitten en matten in je puppy’s vacht te voorkomen. En dat in combinatie met een goede puppy borstel of kam, zijn klitten verleden tijd!

Waarop letten bij het kopen van Puppy Shampoo

De keuze van de juiste puppy shampoo is essentieel vooreerste ervaringen van je puppy met het bad en zijn algemene verzorging positief zijn.

Huid Gevoeligheid

De huid van puppy’s is veel gevoeliger dan die van volwassen honden. Ga voor een hondenshampoo voor gevoelige huid om huidirritaties te vermijden.

Ingrediënten

Kies voor een natuurlijke puppy shampoo. Deze shampoos bevatten geen ruwe chemicaliën en zijn perfect voor puppies met allergieën.

pH Niveau

De ideale puppy shampoo zou ook een pH-niveau moeten hebben dat ongeveer gelijk is aan dat van de huid van je puppy.

Geur

Hoewel de geur van de shampoo een kwestie van voorkeur is, kan het kiezen van een geur die je puppy aangenaam vindt, hem helpen te kalmeren tijdens het baden.

Conclusie

De juiste shampoo voor je nieuwe puppy kiezen is essentieel voor een goede vachtverzorging.

Kies voor een zachte, natuurlijke shampoo geschikt voor de gevoelige huid van je puppy.

Let bij het maken van je keuze op de ingrediënten, het pH-niveau en de geur. Een tevreden, schoon en fris ruikende puppy is het resultaat!

Nog meer puppy spullen nodig? Bekijk al onze puppy spullen.

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01