Tekentang voor honden

Een tekentang is een essentieel hulpmiddel voor de gezondheid en veiligheid van jouw hond. In gebieden waar teken veel voorkomen, zoals in het bos of hoog gras, is het belangrijk om je hond regelmatig te controleren op tekenbeten. Een tekentang is speciaal ontworpen om teken veilig en effectief te verwijderen, zonder het risico van besmetting. Bij Petfactor vind je een ruime selectie verzorging en hygiëne artikelen waaronder, tekentangen voor honden, zodat je jouw trouwe viervoeter kunt beschermen tegen tekenbeten.

Lees meer

Wat is een tekentang?

Een tekentang is een instrument dat speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van teken bij honden. Het bestaat uit een pincetachtige vorm met fijne uiteinden die zich om de teek sluiten. Hierdoor kun je de teek voorzichtig uit de huid van je hond trekken, waarbij je ervoor zorgt dat de kop van de teek niet afbreekt en achterblijft. Het gebruik van een tekentang minimaliseert het risico op infecties en ziektes die door teken worden overgedragen.

Wat kun je met een tekentang?

Een tekentang gebruik je om teken op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Tekenbeten kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij honden, waaronder de ziekte van Lyme. Door regelmatig de huid van je hond te controleren en teken snel te verwijderen met een tekentang, verklein je de kans op deze nare aandoeningen. Daarnaast kan een tekentang ook handig zijn voor andere huisdieren, zoals katten en konijnen, die ook vatbaar zijn voor tekenbeten.

Soorten tekentangen

Bij Petfactor bieden we verschillende soorten tekentangen voor honden aan, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou en je hond past. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten tekentangen:

1. Standaard tekentang

De standaard tekentang is een eenvoudige, maar effectieve tool voor het verwijderen van teken. Het heeft een dunne, fijne punt waarmee je de teek stevig vast kunt pakken en voorzichtig uit de huid van je hond kunt trekken.

2. Tekentang met vergrendelingssysteem

De tekentang met vergrendelingssysteem biedt extra gemak en veiligheid. Het heeft een vergrendelingsmechanisme waarmee je de teek stevig kunt vasthouden tijdens het verwijderen, waardoor het risico op ontsnapping wordt verminderd.

3. Tick twister

De tick twister is een speciaal type tekentang met een uniek draaimechanisme. Door de teek voorzichtig te draaien in plaats van te trekken, kun je de teek gemakkelijker en veiliger verwijderen zonder risico op beschadiging van de huid.

Kan ik een tekentang hergebruiken?

Ja, de meeste tekentangen kunnen hergebruikt worden. Zorg ervoor dat je de tekentang na gebruik grondig reinigt en desinfecteert. Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen en bewaren van de tekentang.

Hoe vaak moet ik mijn hond controleren op teken?

Het wordt aanbevolen om je hond regelmatig te controleren op teken, vooral na wandelingen in gebieden waar teken veel voorkomen, zoals bossen, graslanden en struikgewas. Controleer de vacht van je hond grondig, vooral rond de oren, nek, oksels en poten.

Kan ik een tekentang gebruiken bij andere huisdieren?

Ja, een tekentang kan ook gebruikt worden bij andere huisdieren, zoals katten en konijnen. Het proces van het verwijderen van teken is vergelijkbaar, maar zorg ervoor dat je de tekentang aanpast aan het formaat van het dier.

Conclusie 

Een tekentang is essentieel voor de gezondheid van je hond, omdat het helpt bij het veilig en effectief verwijderen van teken. Bij Petfactor vind je een diverse hondenartikelen, waaronder tekentangen, geschikt voor verschillende behoeften. Vergeet niet regelmatig je hond te controleren op teken en gebruik een tekentang om ze veilig te verwijderen.

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01