Gezonde hondensnacks, wat zijn het en hoe kies je ze? + Top 5 beste keuzes!

Heb je je ooit afgevraagd wat er écht in de snacks van je hond zit? Waar tegenwoordig de inhoud van onze eigen voeding onder het vergrootglas ligt, is het hoog tijd dat we ook de traktaties van onze trouwe viervoeters eens goed onder de loep nemen.

Liefde gaat door de maag, zowel bij mensen als bij honden. 😉 Maar in een zee van opties, hoe weet je wat nu écht gezond is voor je harige vriend?

Gezonde hondensnacks zijn tegenwoordig niet meer een trend of een luxe – ze zijn een essentieel onderdeel van de zorg voor het welzijn en de levenskwaliteit van je hond. Daarom duiken we vandaag diep in de wereld van gezonde snacks voor honden.

Van het ontcijferen van ingrediëntenlijsten tot het begrijpen van de voedingswaarde, we leggen uit wat gezonde hondensnacks werkelijk maakt en hoe je de beste keuzes voor jouw hond kunt maken.

Lees snel verder en laat de jacht op de perfecte hondensnack beginnen!

Wat maakt gezonde hondensnacks gezond?

In de zoektocht naar het perfecte tussendoortje voor onze trouwe viervoeters, rijst de vraag: wat onderscheidt een gezonde snack van een minder gezonde optie? Hier zijn de kernpunten die gezonde hondensnacks onderscheiden:

 • Natuurlijke ingrediënten: De basis van elke gezonde snack zijn natuurlijke ingrediënten. Deze hondensnacks bevatten herkenbare ingrediënten zoals vers vlees, groenten en fruit, rijk aan essentiële voedingsstoffen zonder onnodige vulstoffen.
 • Voedingsbalans: Een goede snack draagt bij aan een evenwichtig dieet, met een mooie evenwichtige mix van eiwitten, vetten, en koolhydraten, plus vitamines en mineralen, zonder aan overgewicht mee te helpen.
 • Geen kunstmatige toevoegingen: Gezonde snacks bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, en conserveermiddelen, kies voor natuurlijke houdbaarheidsmethoden die de gezondheid van je hond beschermen. Denk aan hij gedroogde hondensnacks gemaakt van 100% vlees!
 • Geen toegevoegde suikers: Toegevoegde suikers zijn onnodig in hondensnacks en kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals obesitas en tandbederf. Kies voor snacks zonder toegevoegde suikers.
 • Niet te veel calorieën: Gezonde snacks zijn niet alleen voedzaam maar ook caloriearm. Honden mogen natuurlijk wel een heerlijke snack tussendoor maar het moet niet mee helpen aan overgewicht!
 • Merktransparantie: Vertrouwen in een merk begint bij hun openheid over ingrediënten en productieprocessen. Een merk dat zijn bronnen en methodes deelt, staat achter de kwaliteit van zijn snacks.

Kort samengevat, gezonde hondensnacks zijn natuurlijk, voedzaam, en vrij van schadelijke additieven. De snacks moeten een evenwichtig dieet ondersteunen en voldoen aan specifieke behoeften en hebben geen toegevoegde suikers.

Hoe kies je gezonde snacks voor honden?

Als hondenbaasje wil je natuurlijk alleen het beste voor je harige vriend. De juiste snack kan een wereld van verschil tussen een kwispelende blije hond en een hond die niet van zijn hondenkussen komt!

Hier zijn vijf tips om je te helpen de perfecte keuze te maken:

 • Ingrediënten zijn key: Net zoals je zou doen voor je eigen snacks, lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig. Gezonde snacks zijn rijk aan natuurlijke en pure ingrediënten, zoals vers vlees, groenten en fruit. Laat die snacks met kunstmatige toevoegingen links liggen.
 • Voedingswaarde die oprecht voeden: Een gezonde snack moet meer doen dan alleen de honger stillen; het moet voeden! Kijk uit naar snacks met een goede balans van eiwitten, vetten en vezels, en probeer de die met een hoog vet- of suikergehalte te weerstaan. Jouw viervoeter fit en actief houden is het doel.
 • Aangepast aan hun levensfase: Of je nu een energieke puppy, een volwassen hond of een wijze senior hebt, er zijn snacks die specifiek zijn ontworpen voor elke levensfase en grootte.  Ga voor puppy’s voor eiwitrijke snacks en voor grote honden zijn kauwsnacks vaak een mooie oplossing.
 • Speciale diëten in gedachten houden: Neem eventuele specifieke gezondheidsbehoeften of dieetrestricties van je hond in acht. Voor honden met voedselallergieën of gewichtsproblemen zijn er hypoallergene snacks en laag-vet snacks. Bovendien bieden we een selectie van glutenvrije en graanvrije snacks aan voor honden die een dergelijk dieet volgen
 • Raadpleeg de dierenarts: Bij twijfel over de beste snacks voor de gezondheid van je hond, is het slim om advies in te winnen bij je dierenarts. Zij kunnen aanbevelingen doen die aansluiten bij de individuele behoeften van je hond.

Door deze tips te volgen, kies je voor gezonde snacks, maar bouw je ook aan een liefdevolle band met je hond door te zorgen voor hun gezondheid en geluk. Beloon je zelf door je hond met de juiste hondensnacks te belonen, want er is niets mooier dan de kwispelende staart van een gelukkige hond als beloning.

vrolijke hond

Voordelen van gezonde hondensnacks!

 • Goed voor de spijsvertering: Net als bij ons, mensen, houden de buiken van onze honden van goed eten. Gezonde snacks zijn als een zachte aai over hun spijsvertering; makkelijk te verteren en zacht voor de maag. Perfect voor een vrolijke viervoeter zonder buikpijn!
 • Stilt alle kauwbehoeftes: Honden zijn geboren kauwers. Gezonde snacks zijn de ultieme uitlaatklep voor hun natuurlijke kauwdrang, waardoor je slippers en de postbode een welverdiende pauze krijgen.
 • Ondersteunt het hondendieet: Elk hapje telt! Gezonde snacks zijn niet zomaar lekkernijen; ze zijn een integraal onderdeel van een gebalanceerd hondendieet, bomvol voedingsstoffen die je hond nodig heeft om te stralen van gezondheid.
 • Stralende glimlach! Wie zegt dat honden niet kunnen lachen? Gezonde snacks dragen bij aan een sterk gebit en gezond tandvlees, zodat elke blaf gepaard gaat van een stralende glimlach. 😉
 • Mooie motivatie met het trainen: Snacks zijn de geheime saus in elke trainingsroutine. Ze bieden niet alleen een smakelijke beloning, maar versterken ook de band tussen jou en je hond. Samen naar succes, één snack tegelijk. Let wel op dat je niet te veel snacks geeft!
 • Geen toevoegingen die op de gezondheid werken: Geen chemische toevoegingen die je niet eens kunt uitspreken! Gezonde snacks betekenen pure, natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je hond, zonder de onnodige fratsen. Natuurlijke snacks zijn hier perfect voor!
 • Bevordert een glanzende vacht: Als de finishing touch, gezonde snacks zitten vol met Omega-3 en andere essentiële voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je hond niet alleen goed voelt, maar er ook fantastisch uitziet.

Top 5 beste gezonde tussendoortjes hond!

“Snacktijd” is misschien wel het favoriete moment van je trouwe viervoeter. Maar in de zee van opties, hoe weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt voor hun gezondheid en welzijn? Laten we die snacklade vullen met de beste gezonde hondensnacks waar je hond blij van word!

Beste gezonde kauwsnack hond – Farm Food Easy Antlers Hertengewei

 

hertengewei hondsnack gezond

Farm Food Easy Antlers Hertengewei is de perfecte gezonde kauwsnack – Deze robuuste kauwsnack, afkomstig van natuurlijk afgeworpen hertengeweien, is de perfecte traktatie voor honden die houden van intens kluiven. Het biedt niet alleen langdurig kauwplezier maar draagt ook bij aan de algehele gezondheid en welzijn van je hond.

Voordelen van Farm Food Easy Antlers Hertengewei:

 • Gluten- en hypoallergeen: Ideaal voor honden met voedselgevoeligheden, biedt een veilige kauwervaring zonder allergische reacties uit te lokken.
 • Natuurlijke tandenborstel: Het kluiven op het hertengewei helpt tandplak en tandsteen te verminderen, bevordert gezonde tanden en een frisse adem.
 • Wordt niet plakkerig: In tegenstelling tot sommige kauwsnacks, blijft het hertengewei netjes en plakvrij, zelfs na urenlang kluiven, wat zorgt voor een schone en hygiënische kauwervaring.
Haal jouw gezonde hondensnacks hier!

 

YOEKL gedroogde runderlong Trainers

 

yoekl rundertrainers honden training snoepjes

De YOEKL Gedroogde Runderlong Trainers zijn de perfecte gezonde snacks voor jouw puppy! Licht en broos, deze snacks zijn niet alleen makkelijk te kauwen voor jonge tandjes, maar ook boordevol eiwitten voor een gezonde groei. Plus, ze zijn verrassend betaalbaar – een win-win voor elke puppy ouder.

Voordelen YOEKL Gedroogde Runderlong Trainers:

 • Broos: Ideaal voor puppy’s, makkelijk te kauwen en te verteren.
 • Eiwitrijk: Ondersteunt de groei en ontwikkeling van je puppy met essentiële eiwitten.
 • Betaalbaar: Hoogwaardige voeding hoeft niet duur te zijn; deze snacks bieden geweldige waarde.
Haal jouw gezonde hondensnacks hier!

 

Gedroogde kipfilet

 

gedroogde kipfilet gezonde hondensnack

Deze gedroogde kipfilet snacks zijn een gezonde droom voor elke hond, vooral voor honden op een caloriearm dieet. Perfect gedroogd om elke smaaknuance te behouden, bieden ze een vetarme, eiwitrijke en zachte traktatie die elke hond zal doen watertanden.

Voordelen van gedroogde kipfilet:

 • Hoge verteerbaarheid: Makkelijk te verteren, perfect voor gevoelige magen.
 • 98% vetvrij: Ideaal voor gewichtsbeheersing zonder in te leveren op smaak.
 • Lucht gedroogd voor maximale smaak: Het lucht drogen zorgt voor een smaakexplosie die zelfs de meest kieskeurige eters niet kunnen weerstaan.
Haal jouw gezonde hondensnacks hier!

 

Farm Food Runderhart Trainers

 

farm food trainers runderhart beloningssnoepjes

De Farm Food Runderhart Trainers zijn pure verwennerij voor je hond en de ideaale gezonde hondensnoepjes. Deze luchtgedroogde lekkernijen, rijk aan vitamines (B12, B3, B2, en B9), en zijn daardoor de perfecte gezonde traktatie. Bovendien zijn ze volledig graan- en glutenvrij, waardoor ze geschikt zijn voor honden met specifieke dieetwensen. Bekij ook onze blog over de >> beste belonings snoepjes! <<

Voordelen van Farm Food Runderhart Trainers:

 1. Luchtgedroogd: Zorgt voor het behoud van natuurlijke smaken en voedingsstoffen, waardoor deze snacks niet alleen onweerstaanbaar zijn maar ook voedzaam.
 2. Rijk aan vitamines: Draagt bij aan een gezond immuunsysteem en een levendige vacht, ondersteunend aan de algehele welzijn van je hond.
 3. Graan- en glutenvrij: Ideaal voor honden met graanallergieën of gevoeligheden, waardoor ze een zorgeloze snackoptie vormen voor elke hondeneigenaar.
Haal jouw gezonde hondensnacks hier!

 

Slachtmix Rund/Lam/Kip

 

slachtmix goedkope geonzde honnack

Deze betaalbare gezonde hondensnacks, de slachtmix van rund, lam, en kip biedt een rijke variatie aan natuurlijke snacks. Met pens, runderhuid, poot, oor, gedroogde lever, staart, slokdarm, en long, garandeert deze mix een gezonde, smaakvolle traktatie vol essentiële voedingsstoffen.

Voordelen van Slachtmix Rund/Lam/Kip:

 1. Voedingsrijk: Elk onderdeel van de mix zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen die de algehele gezondheid en welzijn van de hond ondersteunen.
 2. Natuurlijk kauwplezier: De diversiteit in texturen stimuleert het natuurlijke kauwinstinct, wat bijdraagt aan een betere mondhygiëne en het verminderen van tandplak en tandsteen.
 3. Variëteit: Deze mix biedt een uitgebreide variëteit, wat zorgt voor afwisseling in de snacks van je hond, waardoor ze elke dag weer uitkijken naar hun traktatie.
Haal jouw gezonde hondensnacks hier!

 

Veelgestelde vragen over snacks voor honden!

Vragen die we vaak tegen komen hebben we hieronder even op een rijtje gezet!

Hoeveel snacks mag een hond per dag?

Een goede vuistregel is dat snacks niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van je hond mogen uitmaken. Denk eraan: kwaliteit boven kwantiteit. Kies voor voedzame opties die bijdragen aan hun gezondheid, niet alleen aan hun honger.

Wat is gezond voor een hond?

Gezond voor een hond zijn snacks die natuurlijke ingrediënten bevatten, laag zijn in vet, en rijk aan eiwitten en vezels. Vermijd snacks met kunstmatige kleur- en smaakstoffen of toegevoegde suikers. Denk aan gedroogd vlees, groente stukjes, of speciale hondensnacks die deze criteria volgen.

Wat mag een pup als tussendoortje?

Pups hebben voedzame snacks nodig die hen helpen groeien. Kies voor puppy-specifieke tussendoortjes die rijk zijn aan eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grootte en hardheid geschikt zijn voor hun kleine mondjes en ontwikkelende tanden.

Mag een hond kattensnoepjes?

Hoewel een hond af en toe een kattensnoepje stelen geen kwaad kan, zijn ze niet aanbevolen als vaste snack. Kattensnoepjes zijn specifiek samengesteld voor de voedingsbehoeften van katten, die verschillen van die van honden. Blijf bij honden specifieke snacks voor de beste gezondheid van je hond.

Haal jouw gezonde snacks voor honden bij Petfactor!

In de wereld van kwispelende staarten en blije blaffen is niets zo hartverwarmend als het zien van je viervoeter genieten van een heerlijke en gezonde snack. Bij Petfactor begrijpen we dat jouw hond niet zomaar een huisdier is, maar een deel van de familie. Daarom verdienen ze het allerbeste, zeker als het aankomt op hun snacks.

Gezonde snacks zijn niet alleen een lekkere traktatie, maar ook een bouwsteen voor een vitaal hondenleven. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten, essentiële voedingsstoffen, en zijn vrij van onnodige toevoegingen.

Het kiezen van de juiste snack kan soms voelen als een doolhof van mogelijkheden, maar wees gerust, het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Focus op natuurlijke ingrediënten, houd rekening met de levensfase en het activiteitsniveau van je hond, en kies snacks die bijdragen aan hun algemene welzijn.

De voordelen van deze zorgvuldige keuze: een gezond gewicht, een stralende vacht, en een blije hond die energiek en gelukkig door het leven gaat. Onze top 5 gezonde hondensnacks, variërend van kauwsnacks tot caloriearme opties, biedt voor elke hond wat wils.

Dus, toegewijde hondenbaasjes, gewapend met kennis en liefde voor onze viervoeters, laten we zorgen voor de meest blije en gezonde honden. Is er iets mooiers dan een gelukkige hond die volop van het leven geniet? Duik in onze selectie honden spullen en de beste gezonde hondensnacks bij Petfactor en trakteer jouw trouwe vriend op het allerbeste!

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01