Met deze handige tips kun je samen met je hond of kat veilig de lente tegemoet gaan!

Met deze handige tips kun je samen met je hond of kat veilig de lente tegemoet gaan!

Nu de lente eindelijk voor de deur staat en de donkere, koude dagen achter ons liggen, is het tijd om te genieten van de warmere temperaturen en het zonnetje met je huisdier. Echter, met de komst van de lente zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat jij en je huisdier optimaal kunnen genieten. Denk hierbij aan het voorkomen van parasieten, mogelijke hooikoortsproblemen en het vermijden van wespensteken. In deze blog delen we niet alleen tips om deze risico’s te minimaliseren, maar ook andere belangrijke adviezen om jou en je huisdier helemaal klaar te stomen voor de lente. Benieuwd naar meer? Blijf dan zeker verder lezen!

 

Pas op voor parasieten: vlooien, wormen, luizen en teken zijn nu actiever dan ooit!

Met de komst van de warmere dagen worden parasieten zoals vlooien, wormen, luizen en teken ook weer actiever, en het laatste wat je wilt is dat ze zich nestelen op jouw huisdier. In de lente loop je het risico om geconfronteerd te worden met een scala aan onaangename beestjes.

Als je graag met je huisdier gaat wandelen, is het belangrijk om hem of haar bij thuiskomst altijd te controleren op teken. Hoewel teken meestal niet gevaarlijk zijn, kunnen ze wel vervelende klachten veroorzaken als ze niet op tijd worden verwijderd. Een handige tip: vergeet niet om ook tussen de voetkussentjes van je huisdier te kijken, want ook daar kunnen zich insecten verstoppen. 

Heeft jouw huisdier last van hooikoorts?

Het kan zijn dat je huisdier hooikoorts heeft als hij of zij veel likt of krabt aan de poten. Let hier vooral extra op tijdens de lentemaanden! Als je huisdier symptomen vertoont, zoals overmatig krabben, is het een goed idee om na elke buitenactiviteit zijn snuit en poten af te vegen met een vochtige doek. Als je huisdier echter extreem veel krabt, is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts om de exacte oorzaak te achterhalen.

 

Tijd voor een borstelsessie!

In de lente is het tijd voor jouw huisdier om die dikke wintervacht vaarwel te zeggen. Hoewel de hoeveelheid haar kan variëren per dier, is het toch goed om af en toe een borstel door de vacht te halen. Door regelmatig te borstelen voorkom je klitten en help je de vachtvernieuwing, wat de huid van jouw huisdier ten goede komt. Tip: veeg na het borstelen de vacht af met een licht vochtige doek om losse haren te verwijderen. Zo blijft de vacht van jouw huisdier fris en gezond! Zoekt u naar de perfecte hondenborstel voor jou grote of kleine vriend dan kunt u die op onze webshop vinden.

Wat te doen bij een wespensteek?

In de lente keren wespen terug en zoeken ze mogelijk een plekje in jouw tuin om hun nest te bouwen. Houd er rekening mee dat veel dieren allergisch kunnen zijn voor een wespensteek vanwege de chemicaliën in de angel.

Steken op de poot of elders op het lichaam zijn meestal niet gevaarlijk. Verwijder de angel en koel de plek eventueel om de pijn te verlichten.

Als jouw huisdier een wesp inslikt of gestoken wordt rond de tong, hals of nek, let dan goed op. Zwelling in de keel of tong kan ernstig zijn omdat het verstikkingsgevaar kan veroorzaken. Raadpleeg onmiddellijk een dierenarts als de plek opzwelt.

Jouw Hond verzorgen met Shampoo in de Lente

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om onze geliefde viervoeters voor te bereiden op het warmere weer en de frisse lentebriesjes. Na maanden van kou en beperkte buitenactiviteiten, zijn onze huisdieren waarschijnlijk toe aan een goede schoonmaakbeurt. Een van de beste manieren om je hond op te frissen en voor te bereiden op het nieuwe seizoen is door ze een bad te geven met een milde shampoo die speciaal is ontworpen voor hun vacht en huid.

Kies de juiste shampoo: Het is belangrijk om een shampoo te kiezen die speciaal is ontworpen voor honden, afhankelijk van het hondensoort dat je hebt. Gebruik nooit menselijke shampoo, omdat deze de pH-balans van de huid van je huisdier kan verstoren en huidirritatie kan veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor een milde en hypoallergene hondenshampoo die geschikt is voor hun huidtype.

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01