Verzorging van je oudere hond

Verzorging van je oudere hond

Als je een oudere hond hebt, weet je dat dit een heel verschil kan zijn met de eens zo speelse pup. Hij krijgt wellicht lichamelijke ongemakken en het karakter verandert. Ze worden minder speels, kunnen minder lang lopen en slapen meer.
Ze zeggen weleens dat je 1 hondenjaar kan vergelijken met 7 mensenjaren. Een kleine hond gaat daarom gemiddeld rond de 9 jaar de eerste ouderdomsverschijnselen merken. Voor grotere honden geldt dit zelfs al vanaf 7 jaar. Reden genoeg om je kanjer vanaf die leeftijd extra te belonen voor de jaren als trouwe vriend. Maar hoe doe je dat? We geven je graag een paar tips.

 

Verschillende kwaaltjes
Een oudere hond kan dus last krijgen van verschillende kwaaltjes. Denk aan:

  1. Moeite met bewegen
  2. Mogelijk doof- of blindheid
  3. Gewichtstoename
  4. Meer slapen dan anders
  5. Verslechteren van gebit
  6. Doffe vacht

 

Gelukkig zijn er een hoop oplossingen om deze kwaaltjes te verbeteren, of om het voor je hond zo comfortabel mogelijk te maken.

Meer slapen = lekkerder slapen

Je hond slaapt meer en heeft strammere gewrichten. Een goede hondenmand is dan essentieel. Deze orthopedische mand van Jack & Vanilla biedt uw hond de juiste ondersteuning en zorgt dat je hond makkelijker kan opstaan. Hij is gemaakt van kunstleder en daardoor makkelijk af te nemen. De drie verschillende formaten zorgen ervoor dat er altijd een mand geschikt is voor jouw hond en de verschillende trendy kleuren maken dat hij ook leuk past in iedereen interieur. De 51Degrees North Sheep hondendeken houdt uw hond goed warm. Het reguleren van de lichaamstemperatuur wordt met de jaren namelijk ook moeilijker.

 

Genoot je hond altijd van een heerlijke wandeling? Met het ouder worden, wordt grote stukken wandelen uitdagender. Loop daarom vaker per dag een kort stukje, in plaats van een flinke wandeling. Een hondenplankje kan helpen de auto in te komen, net als een opstapje bij de bank. Wordt traplopen moeilijker? Zorg er dan ieder geval voor dat je hond ook beneden een fijne plek om te slapen en te eten heeft.

 

Extra aandacht voor gebitsverzorging

Met de jaren kan het gebit van je hond verslechteren. Een regelmatige check bij de dierenarts is dan ook geen overbodige luxe. Zo voorkom je pijn bij jouw hond. Speciale kauwsticks kunnen helpen tandsteen te voorkomen. Maar wist je dat je ook de tanden van je hond kan poetsen? Met deze Beaphar tandpasta met leversmaak wordt dat een eitje. Het gaat tandplak en tandsteen tegen en zorgt daarnaast voor een frisse adem!

 

Juiste voeding maakt het verschil

Een oudere hond zal minder bewegen. Hierdoor kan hij aankomen, wat een extra belasting is voor de spieren en gewrichten. Het is daarom belangrijk je hond op gewicht te houden en om de juiste voedingsstoffen aan te bieden. Daarom is er speciaal voer voor de oudere hond. Deze is lager in calorieën, maar bevat wel alle belangrijke vitamine voor deze levensfase. Neem  hier een kijkje bij de producten die we hiervoor aanbieden.

 

Ouder worden hoort het helaas bij. Maar door de juiste verzorging zorg je ervoor dat jouw kanjer van een welverdiende oude dag kan genieten!

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01