Wat is goed voer voor honden?

Goed voer voor honden is heel belangrijk voor de gezondheid van je hond. Goed voer zorgt namelijk voor de juiste voedingsstoffen om fit en vooral gezond te blijven. Welk voer goed is voor jouw hond is niet per definitie te zeggen. Dit is geheel afhankelijk van jouw eigen hond. In deze blog lees je het verschil tussen droogvoer, natvoer en natuurlijk hondeneten. Als bonus delen we een ideetje voor natuurlijke hondensnacks!

Bekijk hier ons assortiment hondenvoer.

 

Goed voer voor honden

Zoals beschreven is “goed voer” voor jouw hond niet per definitie direct goed voer voor álle honden. Goed voer is voor iedere hond anders. Om te overleven hebben honden verschillende voedingsstoffen nodig zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water. Goed voer kan zowel droogvoer of natvoer zijn.

Droogvoer of natvoer voor honden?

Droogvoer

Droogvoer is zoals je verwacht inderdaad droog. Deze voer heeft van nature weinig water, is compact en bestaat in principe uit brokken (voer in zak). Droogvoer is in principe goed voor gezonde tanden.

Natvoer

Natvoer is in tegenstelling tot droogvoer vochtig van aard. Dit is het type voer die je normaliter in blikken kunt vinden (voer in blik).

Is natvoer goed voor honden? Wat zijn de voordelen?

Natvoer heeft een aantal voordelen:
– Natvoer is licht verteerbaar
– Natvoer heeft vaak minder calorieën dan droogvoer
– Natvoer bevat veel vocht en maakt kans op o.a. urinewegen infecties kleiner
– Natvoer heeft veel smaak en geur en honden vinden dit geweldig
– Natvoer bestaat vaak uit vlees en honden vinden dat natuurlijk helemaal top

Kan ik ook mijn puppy natvoer geven?

Het antwoord hierop is ja! De voordelen die staan beschreven gelden ook voor een puppy: een van de voordelen is dat nat hondenvoer minder calorieën heeft en de kans op een (te) dikke pup verkleint. Ook krijgt een puppy voldoende vocht binnen en vermindert het de kans op urinewegeninfecties. Daarnaast is het voor een pup ook nog eens zo dat natvoer voor honden gemakkelijker gekauwd kan worden en door te slikken is.

Is natvoer hetzelfde als natuurlijk hondenvoer?

Natuurlijk hondenvoer is niet hetzelfde als natvoer. Natuurlijk hondenvoer bestaat uit organisch vlees, fruit, groenten, mineralen en vitamines. Hierdoor heeft het een hoger voedingsniveau, is je hond gezonder en kun je dat terugzien in een betere stoelgang.

Natuurlijk hondenvoer bevat geen kunstmatige toevoegingen, geur, kleur of smaakstoffen. Dit type voer kan het best worden vergeleken met het natuurlijke voor de hond.

Petfactor B.V. - Hooiland 19, 3861XD Nijkerk - KVK nr. 84269510 - BTW nr. NL863153902B01